Goud is ‘strategische aankoop’ waard

Hoewel de goudmarkt op het laagste peil in zowat een jaar staat, is één fondsbeheerder alvast overtuigd van een aantrekkelijk instapmoment. Het gaat zelfs om een strategische positie.

Maxwell Gold (what’s in a name) is directeur beleggingsstrategie bij ETF Securities. Hij gaf onlangs een telefonisch interview aan Kitco News waarin hij de opvallend positieve uitspraken deed. Gold ziet immers verschillende factoren die de goudprijs een boost moeten geven tot het einde van het jaar. Zo ziet hij de zwakkere USD, een verrassend hogere inflatiedruk en een veel te negatief sentiment als belangrijke elementen die de goudbeleggers een hart onder de riem kunnen steken. Hij voegde er nog aan toe dat de goudprijs volgens hem een gemiddelde koers van 1275 USD per ounce zal optekenen dit jaar.

Volgens hem is het weinig aannemelijk dat de goudprijzen veel onder het huidige laagtepunt zullen zakken. Het sentiment is volgens hem al enorm negatief. De jongste gegevens van de Commodities Futures Trading Commission gaf immers aan dat de speculatieve interest in goud op een historisch peil staat.

De analist geeft hier nog duidelijk aan dat dit negatieve sentiment op lange termijn niet houdbaar is. De markt zou vanaf dit peil nog een paar procentpunten kunnen schommelen, maar hij ziet weinig neerwaarts potentieel hier.

De Amerikaanse dollar zit nog altijd in een structurele berenmarkt, en dat kan de goudprijs ook wat ondersteunen. De USD heeft het immers knap lastig om boven de recente 12-maandelijkse hoogtepunten te stijgen.

Gold legde uit dat toenemende tekorten in een late economische cyclus uiteindelijk een negatief effect zullen hebben op de USD en de inflatoire druk hoger zal stuwen.

Volgens hem is er ten slotte ook heel wat zelfgenoegzaamheid op de markt. Dat is een recept voor een serieuze teleurstelling op de dure markten.

Got gold and silver?

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999