Sentiment bij edelmetalen is erg beperkt

We zien momenteel weinig beweging bij de edelmetalen. Je ziet dat de volatiliteit ook niet erg hoog is, maar de conclusie die je zou kunnen maken is dat niemand op dit moment wakker ligt van goud en zilver. Dat blijkt althans uit de BMO conference, waar volgens Pierre Lassonde veel meer gesproken werd over de industriële metalen dan over de edelmetalen.

Goud blijft binnen een bepaalde bandbreedte hangen, en zolang er geen overtuigende uitbraak van de 1300 USD per ounce is, dan zullen er weinig beleggers zijn die hiervoor warm gemaakt kunnen worden.

Maar dat is slechts schijn, want onder het oppervlak beweegt er vanalles. Een enquête die werd uitgevoerd bij 800 beleggers op de BMO Metals and Mining Conference wees uit dat de vooruitzichten voor de industriële metalen veel gunstiger zijn dan voor de edelmetalen. Althans, dat is hoe beleggers op dit moment tegen de zaken aankijken. Meer dan 83% van de beleggers en 76% van de corporates gelooft dat industriële metalen betere beleggingsvooruitzichten hebben.

Een uitzondering op deze neutral kijk op goud is waarschijnlijk Rick Rule van Sprott Asset Management. Hij gaf aan dat hoewel het edelmetaal dit jaar misschien geen explosieve opwaartse beweging zal maken, goud zijn rol wel heeft gespeeld, en dat is die van het bewaren van koopkracht.

Hij denkt dat beleggers zich te veel laten verleiden door de zogenaamde gunstige vooruitzichten voor de wereldeconomie, en daarom eerder naar de industriële metalen dan naar de edelmetalen gaan kijken. Volgens hem kijken beleggers meer naar metalen voor batterijen, technologie of marihuana. Het gele metaal zou volgens hem overtuigend door de 1380 USD per ounce moeten breken. Zodra we boven de 1400 USD gaan, zal je volgens hem heel wat nieuwe beleggers naar de markt zien komen.

Zoals we hier al verschillende keren hebben aangegeven, moet je je op voorhand positioneren voor een dergelijke beweging als belegger. Dit is een goed moment om dat te doen.

[xyz-ihs snippet=”promo”]