Dit kan de zilvermarkt helemaal op zijn kop zetten!

Zet deze technologie de zilvermarkt binnen enkele jaren helemaal op zijn kop?

De vraag naar zilver neemt de afgelopen jaren flink toe, voornamelijk gedreven door industriële toepassingen en de groeiende behoefte aan groene energie.

Het potentieel van zilver in de Industrie

Zilver wordt steeds vaker gebruikt in de industrie, vooral in sectoren waar conductiviteit, reflectiviteit en antibacteriële eigenschappen van groot belang zijn. Denk aan elektronica, medische apparatuur, en tegenwoordig ook zonne-energie.


Zilver speelt een cruciale rol in fotovoltaïsche cellen, die essentieel zijn voor het omzetten van zonlicht in energie.


Daarnaast groeit het belang van zilver in andere industriële processen, zoals in halfgeleiders, waterzuivering en medische toepassingen. Deze veelzijdigheid van zilver maakt het een essentieel metaal in onze moderne economie.

Een stagnerende productie

De productie van zilver echter, zowel uit mijnbouw als recyclage, vertoont al meer dan tien jaar simpelweg geen groei.
Omdat de zilverprijs relatief laag blijft, is er duidelijk onvoldoende stimulans voor mijnbouwbedrijven om extra aanbod te creëren.

Hierdoor blijft de productie wereldwijd rond de 830 miljoen ounces per jaar hangen.

Dit is een zorgwekkende situatie, aangezien de vraag naar zilver de komende jaren alleen maar lijkt te gaan toenemen, terwijl het aanbod vrijwel onveranderd blijft.

De druk op bovengrondse voorraden zal verder toenemen, en dit zou wel eens de belangrijke factor kunnen zijn in het opdrijven van de zilverprijs.

Zilver als vermogensbescherming

Naast de industriële toepassingen heeft zilver ook een belangrijke rol als edelmetaal in het behoud van vermogen.
Zilver wordt al duizenden jaren als geld gebruikt, en in veel talen, te beginnen bij het Franse “argent”, is het woord voor zilver hetzelfde als het woord voor geld. Dit is de historische rol die zilver heeft gespeeld als ruilmiddel en waardeopslag in verschillende culturen wereldwijd.


In tijden van economische onzekerheid of inflatie zien we vaak een toename in de vraag naar zilver en goud als veilige havens.


Zilver is zeldzaam
De relatieve zeldzaamheid van zilver wordt ook door bijna iedereen waar wij mee spreken, flink onderschat.


Een productie van 830 miljoen ounces per jaar betekent immers dat er wereldwijd minder dan 0,1 ounce zilver per persoon en per jaar wordt gedolven en gerecycled.

Dat komt neer op een waarde van ongeveer 3 euro per persoon per jaar.  Zilver is misschien relatief goedkoop, maar het is wel degelijk een “edel”-metaal!

De groei van zonnepanelen en de vraag naar zilver

Een van de belangrijkste drijvende krachten achter de stijgende vraag naar zilver is de productie van zonnepanelen (denk China).

Deze sector heeft de afgelopen tien jaar een gemiddelde groei van meer dan 15% per jaar doorgemaakt. Tegenwoordig wordt al bijna 30% van de wereldwijde zilverproductie gebruikt voor de productie van zonnepanelen.

Maar zoals al aangehaald blijft het aanbod van nieuw zilver naar de markt achter.


Voor 2024 wordt verwacht dat de totale vraag naar zilver ongeveer 20% hoger zal liggen dan wat mijnbouw en recyclage kunnen aanleveren. Er is een overduidelijk fysiek tekort in de markt. Het verschil moet per definitie worden “bijgelegd” door de afname van bovengrondse zilver voorraden.

Als u onze nieuwsbrieven al enige tijd leest, dan is het bovenstaande geen nieuws meer.

Heel recent echter, zien we een nieuwe technologische joker voor de zilvermarkt (en prijs).


Eentje die kan tellen, want we spreken over een mogelijke batterij revolutie: Solid-state batterijen.
Deze batterijen, waarvan de anode bestaat uit een zilver-koolstof (Ag-C) composiet, kunnen een revolutie teweegbrengen in de batterij-industrie. De meest in het oog springende toepassing, lijken elektrische voertuigen (EV’s) te worden.


Elke EV uitgerust met een dergelijke batterij zou tot 1 kg zilver per voertuig kunnen bevatten.

Gezien de voordelen van solid-state batterijen, zoals een grotere actieradius tot wel 1000 km, snellere oplaadtijden (9 minuten!), en verbeterde veiligheid door het gebruik van vaste elektrolyten, zou deze technologie een groot deel van de toekomstige EV-markt kunnen veroveren. (bron: Samsung News)

Deze technologie staat vanzelfsprekend nog in zijn kinderschoenen en een uitrol op commerciële schaal wordt dan ook zeker niet voor 2027 verwacht.
Bovendien zijn er nog uitdagingen op gebied van kosten en schaalbaarheid.

Maar ALS Samsung hier een doorbraak in batterijtechnologie te pakken heeft, kan de vraag naar zilver voor deze batterijen zelfs die van zonnepanelen overtreffen!

Conclusie: Een gouden kans voor zilver investeerders?

De combinatie van stijgende industriële vraag en een stagnerend aanbod zorgt al voor opwaartse druk op de zilverprijs.

We zagen in het voorjaar van dit jaar een langverwachte prijsdoorbraak voor zilver, en hoewel de consolidatie van de laatste maanden de verwachtingen van speculanten heeft afgekoeld, biedt dit mogelijk een nieuwe kans voor investeerders die nog aan de zijlijn stonden.

Daarnaast kan de potentiële doorbraak van nieuwe technologieën, zoals de solid-state batterijen, een beslissende rol spelen als “kers op de taart” voor de zilvermarkt.

En dan hebben we het vandaag nog niet eens gehad over het scenario waarin investeerders massaal voor zilver zouden kiezen!
Voor hen (voor ons) is er eigenlijk helemaal geen ruimte in de zilvermarkt – tenzij de prijs voldoende mag oplopen om extra aanbod te stimuleren.

Fysiek zilver zou vandaag een kernpositie mogen innemen in uw portfolio!

Via goud999safe maken we investeren in fysiek zilver bovendien extra aantrekkelijk, met voordelen zoals:

  • Beste prijs en eenvoudige transacties, zowel kopen als verkopen.

  • Toegang tot de meest liquide vorm van zilver.

  • Online uw investering volgen.

  • Veilige en verzekerde opslag in Zürich.

  • Volledige allocatie tot op de laatste gram, zonder extra allocatiekosten.

  • Aan- en verkopen zonder 21% btw.

  • Geen bedrijfsrisico zoals bij mijnbouwaandelen; als de zilverprijs stijgt, profiteert u direct van de waardestijging van uw fysiek zilver.

Uw positie in zilver aanvullen kan dus eenvoudig via uw goud999safe-account.

Nog geen goud999safe account? Een nieuw account aanmaken kost slechts enkele minuten van uw tijd!

Mis deze kans niet om te profiteren van een mogelijke opwaartse beweging in zilver. Het momentum is er, en de vooruitzichten zijn veelbelovend.

Tot binnenkort!

Het goud999safe team