Alles moet nog beginnnen

Dit jaar volgen de goud- en zilvermarkten een bijna ideaal scenario.

Na een forse rally in het voorjaar van 2024, volgde een volkomen normale pauze in de zomer, eigenlijk zelfs zonder noemenswaardige correctie.

Die pauze lijkt nu echt voorbij. Wat we nu zien, is dat zilver dit jaar al meer terrein wint dan goud.
Dat is een zeer bemoedigend teken, want het bevestigt onze theorie:

Wanneer kapitaal de edelmetaalmarkten instroomt, reageert de relatief kleinere zilvermarkt sterker dan de grotere goudmarkt. Nieuwe kopers duwen de zilverprijs sneller omhoog dan de goudprijs.

De afgelopen week zagen we opnieuw een uitbraak in de zilverprijs. Eerder deze week kregen we zelfs een artikel toegestuurd met de titel “Silver’s GREATEST Breakout Ever!” (laten we afwachten hoe dat zich ontwikkelt 😉).

Grafiek: Zilverprijs in euro, daggrafiek, bron: www.goud999safe.com

Daarnaast willen we graag nog eens de goud/zilver ratio belichten:

Grafiek: goud/zilver ratio, weekgrafiek, bron: www.goud999safe.com

Een dalende goud/zilver-ratio betekent dat zilver sneller stijgt dan goud. De daling op de bovenstaande grafiek in 2020, waar we de top en de bodem met een blauwe lijn verbinden, was het gevolg van een rally van 130% in de zilverprijs.

Zoals u op de grafiek kan zien, kregen we daarna een bijna exact 50% retracement in de goud/zilver ratio, sinds de rally van de zilverprijs uit 2020.
(50% retracement uitgelegd: zilver heeft de helft van de koerswinst ten opzichte van goud opnieuw ingeleverd)

Dat is een volkomen normale reactie na zo’n forse rally. Wat wel opviel, is dat dit proces nogal wat tijd in beslag nam.

Wat leert de geschiedenis ons verder?
In de grote prijsrally’s voor de edelmetalen, laat zilver vaak meer procentuele winst zien dan goud, dat vertaalt zich logischerwijs in een dalende goud/zilver-ratio.

Verder weten we dat echt grote rally’s deze ratio vaak tot onder het niveau van 50 brengen (huidige notering: 82,9).

Als dat de komende jaren opnieuw gebeurt, zou u met de verkoop van zilver tot wel 65% meer goud kunnen kopen dan vandaag.

Let op: Dit betekent voor ons NIET dat we nu fysiek goud actief omruilen voor zilver. Het is voor ons wel een reden om, naast fysiek goud, ook een stevige positie in het meer volatiele zilver aan te houden.

Vervolgens plannen we om ons fysiek zilver minstens vast te houden tot de goud/zilver ratio het niveau van 50 bereikt.
Een “trade” die 65% extra goud oplevert, zou een enorm succes zijn. Want wij verwachten voor de goede orde tegelijkertijd ook veel van de goudprijs…

Alles moet nog beginnen
Alles moet eigenlijk nog beginnen, omdat de financiële markten nog maar net beginnen te beseffen hoe onbetaalbaar de wereldwijde schuldenberg wel is. Het bijdrukken van geld lijkt de enige oplossing, steeds meer mensen zullen als reactie daarop hun toevlucht zoeken in fysiek edelmetaal.

De beste manier om goud en zilver aan te kopen, is via uw goud999safe account!

Tot binnenkort,

Het goud999safe team

P.S. Niet alleen goud en zilver, maar ook platina en palladium beginnen te bewegen!

Eerder deze week schreven we over de platinamarkt, zowel hier als hier vindt u een korte update.
Binnenkort volgt ook een update over palladium. Beide metalen lijken vanuit een lange termijn perspectief meer dan waarschijnlijk te goedkoop!