Interesse in fysiek platina neemt toe

De afgelopen 14 dagen zien wij een opvallende toename in de aankoop van platina via goud999safe.

Deze beleggers hebben misschien het begin van een trendwijziging opgemerkt in de platina prijsgrafiek:

bron: www.goud999safe.com

Op de prijsgrafiek in euro valt een negatieve divergentie inderdaad op tussen de prijsgrafiek en de RSI in juli en augustus van dit jaar op (klik op de grafiek voor een grotere weergave, we hebben de divergentie in het donkerrood aangeduid).

Zo’n negatieve divergentie is heel vaak een positief signaal voor de prijs. Bovendien noteert de RSI vandaag boven het 50 niveau, dat is ook positief.

Wat het plaatje nog gunstiger maakt, is dat de prijs boven de blauwe dalende trendlijn is uitgebroken. Zelfs met een kleine succesvolle “backtest”!

Deze kansrijke positie trekt begrijpelijkerwijs de aandacht. Hoewel we de afgelopen jaren meerdere “valse starts” hebben gezien bij platina, lijkt dit opnieuw een echte kans voor beleggers.

Beleggers houden ongetwijfeld ook rekening met de prijs:

Al ruim anderhalf jaar wijzen we erop dat de huidige platina prijs te laag is. De reden waarom een prijsstijging vroeg of laat onvermijdelijk is, blijft simpel:

  • Er zijn geen grote bovengrondse platina voorraden die de industrie kunnen bevoorraden.
    Sinds de prijs hoogtepunt in 2008 (bijna drie keer zo hoog als nu) hebben beleggers per saldo zelfs hun platina posities afgebouwd.

  • Dit maakt mijnbouw essentieel.
    Echter, door de lage prijs is platina-mijnbouw vandaag onrendabel, wat betekent dat de prijs wel omhoog moet om de productie te ondersteunen.

  • Mijnbouw is in 2024 al ruim onvoldoende om aan de vraag te voldoen.

Dit is geen rocket science…

Uiteindelijk heeft “de markt” de snelheid waarmee volledig elektrische voertuigen dominant worden in het wereldwijde wagenpark fors overschat. Er is nu veel langer veel meer platina nodig en dat zorgt voor de opportuniteit.

Bovendien geldt: hoe langer de prijs nu nog laag blijft, hoe groter de schade voor de mijnbedrijven zal zijn, en dus hoe hoger de prijs in de toekomst zal moeten stijgen.

Wat nu?

Wij blijven platina als een diversificatie bekijken. Platina heeft niet de monetaire historiek die goud en zilver duidelijk wel hebben. Goud is de basis van onze portfolio’s en zilver lijkt echt wel recht te hebben op een inhaalbeweging ten opzichte van goud. Maar ook het potentieel bij platina is zeker voldoende!

Waarom is de keuze voor goud999safe bij platina aankopen superieur?

  • Profiteer van de beste prijs – geen btw.

  • Verhandelbaarheid – platina in een vorm die ook in de toekomst eenvoudig te verkopen is.

  • 100% gealloceerd – gedetailleerde rapportering tot op 1 gram nauwkeurig.

  • Transparante opvolging van uw investering in uw account.

Tot binnenkort,

Het goud999safe team

P.S. Verlies nu misschien ook zilver niet uit het oog. Alles kan op korte termijn (zoals altijd), de koers noteert de laatste dagen echter bijzonder sterk!
Kunnen we nu al boven de koersen van begin mei uitstijgen?