Jeffrey Gundlach, CEO van DoubleLine Capital, gaf gisteren aan dat Amerikaans schatkistpapier weinig aantrekkelijk genoemd mag worden. De goudprijs daarentegen, dat zijn dalende lijn heeft doorbroken, staat volgens hem op de rand van uitbreken.
Gundlach, die meer dan 119 miljard dollar in activa beheert, sprak in New York. Tegen DoubleLine cliënten gaf hij aan dat verschillende zaken erop duiden dat de inflatie snel hoger zal gaan. Dat zou de prijzen van obligaties kunnen schaden.
Voor goud ziet hij daarentegen nog steeds betere tijden in het verschiet. Gundlach meent dat het edelmetaal dra naar boven uit zal breken.
“It’s getting almost exciting … something big is happening. Gold is maintaining an upward pattern above its rising 200-day moving average, which is extremely good”
Gebaseerd op classic chart reading meent Gundlach een “explosieve, potentiele energie” te detecteren, dat een stijging in de goudprijs zou kunnen geven van liefst 1.000 dollar.
“I’m not predicting it … I’m letting the market prove itself”, zo gaf hij aan.
Begin deze maand zei hij al optimistisch te zijn aangaande de goudprijs. Het is slechts een kwestie van tijd alvorens de goudprijs uitbreekt. Toen werd een prijs boven de 1.500 dollar genoemd.
Tijdens de 2018 Mauldin Economics Strategic Investment Conference zei Gundlach tevens dat er een enorme bodemvorming in goud te zien is.
“It’s a four-year, five-year base in gold. If we break above this resistance line, one can expect gold to go up by, like, a $1,000”
Bill Baruch, voorzitter van Blue Line Futures, is het daarmee eens. Hij voorziet voor de tweede helft van dit jaar een enorm potentieel voor het edelmetaal. Hij verwacht dat, met de dalende dollar als katalysator, de goudprijs ergens vóór augustus of september boven de 1.400 dollar breekt.
De dollar zou dit jaar een daling van 5 tot 7 procent kunnen laten zien, aldus Baruch. De recente doorgang van de 1,3 biljoen dollar spending bill en een piek in uitgaven voor defensie zal de dollar volgens hem onder druk zetten. Goud zal daar vervolgens middels een flinke rally van kunnen profiteren, zo meent Baruch.
Foto: Flickr
[xyz-ihs snippet=”goud”]