De goudprijs is vrij veerkrachtig geweest de afgelopen tijd, en dat in het licht van een rally van de Amerikaanse dollar die zowat drie weken heeft aangehouden. Nu dat het momentum van de greenback begint af te zwakken, geven verschillende analisten aan dat goud opnieuw de kans krijgt om naar de bovenkant van zijn bandbreedte door te stoten.
De goudprijzen sloten vorige week af met beperkte winsten. Ondertussen zien we dat zilver een sterke beweging ten opzichte van de goudprijs begint in te zetten. Vorige week zagen we immers solide winsten voor het zilver. De goud/zilver prijs staat nog altijd op een hoge ratio van 79. Dat is toch al een beetje lager dan de stand van meer dan 80 die we de afgelopen weken hebben gezien. Dat blijkt uit een analyse van Kitco.com. Zilver heeft een indrukwekkende rally neergezet sinds het begin van de maand. Het witte metaal is met meer dan 4% gestegen nadat het het laagste punt in meer dan vijf jaar had neergezet.
We zijn ervan overtuigd dat de goudmarkt fundamenteel gedragen en gesteund wordt. Het is immers best mogelijk dat we een stagflatie scenario gaan zien op de financiële markten. Dat is voor financiële activa zoals obligaties en aandelen geen al te rooskleurig scenario, maar voor de edelmetalen is dat een heel ander scenario. Goud is veerkrachtig rond de 1300 USD per ounce, en dat geeft aan dat de prijzen hoger worden. Want wanneer een activaklasse relatieve sterkte toont, dan moet je aandachtig zijn.
Nu de dollar een relatief zwakke periode kan doormaken, is het erg waarschijnlijk dat de goudprijs de komende weken weer gaat outperformen. Je moet je hiervoor goed voorbereiden en nu al posities innemen. Let er wel op dat je alleen de fysieke edelmetalen opneemt in je portefeuille. Het haalt niets uit om je zogenaamd te beschermen tegen allerhande scenario’s met ETF’s. Ga dus voor het tastbare fysieke spul.
[xyz-ihs snippet=”promo”]