Diego Parrilla, die hedgefund Quadriga Igneo leidt en daarbij 450 miljoen dollar onder beheer heeft, maakte dit jaar tot nu toe een rendement van 47 procent door op goud en Treasuries in te zetten.
Hij is van mening dat het komende decennium gekenmerkt zal worden door een inflatie die centrale banken simpelweg niet onder controle kunnen houden.
Parrilla geeft aan dat de ongekende monetaire stimuli luchtbellen op de aandelenmarkten en de collectieve schuldverslaving van brandstof voorziet, waardoor het onmogelijk wordt om in de toekomst renteverhogingen door te voeren zonder een economische crisis.
Goud kan volgens hem daardoor in de komende drie tot vijf jaar stijgen van huidige 1.800 dollar tot 3.000 of wellicht zelfs 5.000 dollar per ounce.
Parilla: “One of the key bubbles is fiat currency, and one clear anti-bubble in this system is gold. It’s a case of when, not if, it will be repriced higher”
Terwijl traditionele fondsen de taak hebben om in de loop van de tijd een gestaag positief rendement te genereren is Parrilla’s fonds vooral geneigd om de volgende grote crash af te dekken, maar in de tussentijd ook kapitaal te genereren.
Vanuit Parrilla’s perspectief hebben de stimuleringspakketten diepere kwesties binnen het financiële systeem verergerd, zoals centrale banken die al meer dan tien jaar de rentetarieven dicht bij nul houden en bereidt zijn om in een crisis beleidsregels aan te passen.
De waarde van zijn defensieve portefeuille kende voornamelijk een stijging in februari en maart, toen de angst voor het coronavirus de markten overheersten.
Het fonds is voor zo’n 50 procent belegd in goud en edelmetalen, voor 25 procent in Treasuries en voor de rest in optiestrategieën die profiteren van chaos op financiële markten.
Parrilla, die een achtergrond in mijnbouwtechniek heeft en eerder de grondstoffenafdeling voor Old Mutual Global Investors leidde, beschrijft zijn investeringsproces als een zoektocht naar anti-bubbels.
Hij is voornamelijk geïnteresseerd in ongebruikelijk goedkope activa, die het goed doen wanneer financiële zeepbellen barsten.
Het fonds Quadriga Igneo werd in 2018 gelanceerd en kende tegen het einde van dat jaar een rendement van 10 procent. Het jaar daarop waren de prestaties vlak. Goud in dollars ziet voor dit jaar tot nu toe een stijging van 19 procent.
Meer en meer prominente beleggers kijken tegenwoordig naar goud. De snelle uitbreiding van de balansen van centrale banken zorgen er daarbij voor dat zij van mening zijn dat fiat valuta dra flink lager kunnen, wat de vraag naar harde activa zal stimuleren.
Bronnen: Bloomberg, Quadriga Igneo
Foto: Flickr