Alle Centrale Banken volgen deze strategie

 

Binnenkort delen we een gedetailleerd rapport over de fundamenten van investeren in fysiek goud. Vandaag willen we daarvan alvast één stukje uitlichten.

Een cruciaal inzicht dat vaak ontbreekt in andere analyses, is de unieke rol die goud in ons financiële systeem vandaag nog steeds speelt.

De keuze van Centrale Banken voor Goud

De meeste onder ons weten hoe goud in de gehele menselijke geschiedenis rijkdom is geweest en hoe het vaak als geld werd gebruikt.

De manier waarop Centrale Banken met fysiek goud omgaan daarentegen, is een stukje kennis waar het grote publiek zich veel minder bewust van is.

Nu, op hetzelfde moment dat de schuldenbubbel oploopt en de financiële instabiliteit groeit, nemen OOK wereldwijd goudreserves bij Centrale Banken toe.

Is dat toeval?

Wij denken van niet.

Centrale Banken zijn de enige entiteiten die daadwerkelijk nog opties hebben in geval van een acute schuld- of liquiditeitscrisis. Zij kiezen nu bewust voor meer fysiek goud als hun ultieme reserve.

En net omdat ze dat allemaal (of toch bijna allemaal) doen, kan iedereen wereldwijd op goud vertrouwen.  

Let wel, die goudstrategie wordt niet noodzakelijk met veel fanfare verkondigd in het publieke domein.

Centrale Bankiers willen namelijk zelf het systeem niet publiekelijk ondergraven. Maar ze willen wel voorbereid zijn wanneer dat moment aanbreekt. Net zoals wij trouwens….

Af en toe krijgen we wel publiekelijk een tip: zo stelde Klaas Knot, president van de Nederlandsche Bank, in november 2022 dat “De goudvoorraad een belangrijk onderdeel is van onze financiële stabiliteit. Het is een buffer die we kunnen aanspreken als het fout gaat met ons geld.”

Goud onderscheidt zich op deze manier van alle andere activa. “We” hebben het simpelweg met z’n allen uitgekozen als onze ultieme vorm van rijkdom.

Dat was in de financiële geschiedenis altijd al zo en tot verbazing van veel spaarders en beleggers, is dat vandaag nog steeds het geval. Alleen staat Goud gewoon niet dikwijls in de spotlights.

Goud: het echte onafhankelijke actief

Het feit dat goud geen rente opbrengt, wordt soms gezien als een nadeel. Maar een dergelijke oppervlakkige redenering is natuurlijk op zijn zachtst gezegd onvolledig. 

Rente ontstaat immers niet uit het niets. Rente ontstaat uit schulden.

En Goud is net niet afhankelijk van beloftes of solvabiliteit van derden. Fysiek goud heeft geen tegenpartij. 

Dit maakt goud nuttig als anker van waarde, in tegenstelling tot valuta’s of andere financiële instrumenten die altijd afhankelijk zijn van externe factoren.

Goud in het Eindspel

De exacte timing is weliswaar onbekend, maar we naderen het ‘Eindspel’. Een grote financiële herstructurering (crisis) lijkt onvermijdelijk. 

In dat licht is het allerminst toeval dat Centrale Banken hun posities in fysiek goud de laatste jaren continu blijven uitbreiden.
Een vlotte doorstart maken na het Eindspel, zal alleen met behulp van een herwaardering van fysiek goud kunnen!

Investeren in Goud

Iedereen kan de strategie van Centrale Banken kopiëren door het opbouwen van een positie in fysiek goud. Dat hoeft dan geen alles of niets verhaal te zijn in een gediversifieerde portfolio.

Goud kopen kan eenvoudig via het goud999safe platform. Dat is “de makkelijkste en veiligste manier om fysiek goud te kopen, verkopen én op te slaan”.

Goud zelf bewaren?
Kijk dan bijvoorbeeld vandaag naar de historische Britse Sovereign of de 1 ounce gouden Maple Leaf munten!