Foto: Flickr
De verkoopgolf in goud zou nog door kunnen gaan wanneer Amerikaanse markten zich blijven richten op het idee dat president-elect Trump een groei van de Amerikaanse economie teweeg zal brengen, maar zich geen zorgen maken om de inflatiedruk die er bij komt kijken, aldus fondsbeheerder Ronald-Peter Stoeferle.
Stijgende obligatierendementen en een sterkere Amerikaanse dollar zijn een weerspiegeling van die perceptie, merkte Stoeferle – fondsbeheerder bij Incrementum AG en auteur van het in Gold We Trust Report – op, maar hij meent ook dat markten overdreven uitbundig zijn. Stoeferle:
“Trump achieved in hours what central banks have been trying to do for years: raise inflation expectations. But I think those expectations are misplaced”
Stoeferle gaf aan dat huidige consolidatieperiode in goud een gezond onderdeel uitmaakt van een lange termijn bull markt.
Marin Katusa, oprichter van Katusa Research, ziet dat – net zoals bij Obama in zijn eerste 12 maanden als president – de markten hoop putten uit het nieuwe presidentschap van Trump, maar dat er voor goud fundamenteel niets is verandert.
Hij voorziet dat de dollar het de komende tijd goed zal doen. Goud zou best tot 1.080 per troy ounce kunnen dalen in huidig klimaat, aldus Katusa, maar op de lange termijn zal het zeker weer beter presteren.
Adrian Day, voorzitter en ceo van Adrian Day Asset Management, denkt ook dat goud nog wel meer zou kunnen dalen maar gaat daarna uit van een rebound.
Toch ziet Sean Lusk, director of commercial hedging bij Walsh Trading, ook op de korte termijn goede kansen. Lusk:
“We’re a little oversold. It’s a good buy point….Traders will realize long term, there is still a lot of uncertainty out there. This stock-market rally is probably getting overdone and this move (higher) in the dollar is probably getting overcooked too”
Phillip Streible, senior marktstrateeg bij RJO Futures, is voor de komende week ook bullish op het edelmetaal, net als Henry To, analist bij CB Capital Partners.
[xyz-ihs snippet=”goud”]