Nu de nieuwe president van de VS, Trump, sinds vrijdag op zijn stoel zit, vragen mensen zich af wat de komende vier jaar van zijn termijn op financieel vlak zullen brengen.
Als we luisteren naar de befaamde miljardair en belegger George Soros, dan ziet het er allemaal niet zo rooskleurig uit. Hij denkt niet dat de markten het erg goed zullen doen. Op dit moment zijn ze nog in feeststemming, maar als de realiteit bekend wordt, zal het een heel stuk minder leuk zijn. Soros verwijst uiteraard naar de rally van 6% die de S&P 500 sinds de aanstelling van Trump heeft doorgemaakt.
Welke politieke en economische gevolgen er ook aankomen, de gemeenschappelijke noemer van een presidentschap van Trump lijkt onzekerheid te zijn. En laat onzekerheid nu net de vijand van de langetermijnbelegger zijn.
Goud spint daar absoluut garen bij. Als je gaat terugkijken naar inauguratiejaren, en dat sinds Gerald Ford, doet goud het extreem goed wanneer een nieuwe president zijn opwachting maakt in het Witte Huis. In de afgelopen zeven inauguratiejaren sinds 1974 heeft goud slechts tweemaal een daling ondergaan: één keer in 1981 onder Reagan en één keer in 1989 met HW Bush.
Alle andere inauguratiejaren, inclusief het jaar waarin Obama in het Witte Huis kwam en een tumultueus financieel jaar moest zien op te lossen, waren zeer goed voor goudbeleggers. De grootste winst voor eigenaars van het edelmetaal was er in 1974 te rapen, toen Ford het overnam van Nixon, die door een politiek schandaal ontslag moest nemen.
Iedereen is erg nerveus over wat Trump gaat doen, en dat is een zegen voor goudbeleggers. Het is een manier om je vermogen te beschermen tegen allerlei calamiteiten, en geopolitieke spanningen horen daar zeker bij.
Goud is immers een actief zonder enig tegenpartijrisico. Je hoeft niet te worden vergoed voor enig risico, en daarom is het ook logisch dat goud en zilver geen dividenden of interesten betalen.
Kijk vandaag nog rond in onze shop en bescherm je vermogen!
[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]