Goud maakt zich op voor het testen van de 1.800 dollar per ounce nu het edelmetaal haar “mojo” weer lijkt te herpakken – na een teleurstellende start van het jaar, aldus TD Securities.
De koers van het edelmetaal zou zelfs de 1.900 dollar gaan testen voor het einde van het jaar wegens inflatieverwachtingen, aldus de investeringsbank.
In een nieuw rapport zeggen strategen van TD Securities dat goud binnenkort kan proberen de belangrijke weerstand – net boven de 1.800 dollar per ounce – te trotseren.
Vermogensbeheerders lijken aan overtuiging te winnen, zo menen de analisten. Goudbeleggers zouden opnieuw kunnen concluderen dat er meer inflatie op komst kan zijn door de zich ontwikkelende trend van beter dan verwachte economische cijfers en hogere grondstoffenprijzen.
De goudmarkt zal zich er echter van willen vergewissen dat de Federal Reserve op koers blijft – en accommoderend beleid blijft voeren – alvorens beleggers voluit durven te gaan.
“It would not be a surprise to see gold move modestly north of $1,800/oz in the not too distant future, as it looks as though the curve overreacted back in March when yields jumped”
Ook de laatste gegevens van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) tonen aan dat sommige hedgefondsen en vermogensbeheerders weer in de goudmarkt durven te stappen.
Die hernieuwde speculatieve interesse bleek echter nog onvoldoende om de koers weer boven de 1.800 dollar per ounce te drijven.
Hoewel de meeste marktanalisten bullish zijn op goud op de lange termijn menen sommigen dat het edelmetaal moeite zou kunnen hebben om opwaartse tractie te vinden.
Georgette Boele, senior edelmetaalstrateeg bij ABN AMRO, ziet dat de positionering naar historische maatstaven nog steeds erg hoog is en een risico vormt.
Dit ook al is de bullish speculatieve belangstelling voor de goudmarkt sinds het begin van het jaar aanzienlijk afgenomen, aldus Boele.
Eugen Weinberg, hoofd grondstoffenonderzoek bij Commerzbank, geeft aan dat hoewel goud op korte termijn ruimte heeft om boven de 1.800 per ounce te komen, hij relatief neutraal is op de koers tot ten minste het vierde kwartaal van 2021.
Ole Hansen, hoofd grondstoffenstrategie bij Saxo Bank, zegt dat goud minimaal boven de 1.815 dollar moet breken, wil er een hernieuwde impulsaankoop plaatsvinden.
Bron: Kitco
Foto: Flickr