De zilverprijs is aardig hersteld en steeg de voorbije weken van $21,5 naar $25,50, het niveau van het 200-daags gemiddelde.
In euro ging het nog sneller aangezien de Europese munt verzwakte ten opzichte van de dollar en we zo profiteren van een “double whammy’-effect.
Het koersverloop sinds begin oktober sterkt mijn overtuiging dat de correctie is afgelopen en we terecht zijn gekomen in de derde golf.
De eerste golf bracht zilver van $11 naar $30, en een derde golf zou zelfs beter moeten doen.
Koersdoel? Je weet dat ik er niet zo van hou om met prijsprojecties te zwaaien. Beleggers hebben dan de neiging om zich te sterk vast te pinnen op dat cijfer en verliezen hun flexibiliteit.
Maar bon, ik voel me zeker genoeg van mijn stuk om mee te geven dat zilver de aanval op de $50 zal inzetten.
Die $50 is niet alleen de high van 2011, maar ook van 1980. Een stevige psychologische weerstand die wel wat tegenwerk zal geven.
Wie ook zeker van zijn stuk lijkt, is Philips Baker, CEO van Hecla Mining.
Hij stelt dat dat de huidige inflatoire druk goud en zilver kunnen ‘superchargen’ en dat zilver op weg is naar de recordprijzen van een decennium geleden.
Hij noemt verder ook de kwaliteiten van zilver als groen metaal. “Zilver is fundamenteel in de energietransformatie”, aldus Baker. “Je hebt het nodig in zonnepanelen, windmolens en elektrische auto’s”.
“We zitten op een tipping point”, geeft hij nog mee.
Nu ja, dat de CEO van één van de grootste zilvermijnen in de wereld bullish is voor zilver, kan je misschien nog verwachten.
Maar wat dacht dat je van David Einhorn? Einhorn is een superster in de hedge fund wereld en zijn laatste rapportage aan de SEC toont een zilverpositie van $40 miljoen.
Mochten andere hedge funds zijn voorbeeld volgen, kan het plots heel snel gaan met zilver. De zilvermarkt is een relatief kleine markt en enkele grotere kopers duwen de prijs meteen flink hoger.
Het zou in ieder geval mooi overeenkomen met mijn analyse dat zilver in de derde golf zit en extra momentum kan tonen. Ik verwacht binnenkort weer dagen te zien dat zilver $1 per dag in waarde stijgt.
Als je geen of onvoldoende zilver bezit, is het nu de moment om je positie te bepalen.
Eens de koersen té hard oplopen, ben je immers gedoemd om achter de koersen aan te hollen. Dat moet je als belegger toch proberen te vermijden.